20180314-Henke-Bahamas-1-19.JPG
 

UPPLEV FLATSEN OCH FLUGFISKET PÅ

ACKLINS – BAHAMAS

 

OM FLUGFISKERESAN TILL

ACKLINS

Foto: Henrik Larsson samt Martin Christensson

Foto: Henrik Larsson samt Martin Christensson

När det nordiska klimatet är rått och kallt och sommaren känns evigheter bort, vad passar då bättre än att fly bort för en stund. Följ med oss till tropikerna och ön Acklins, Bahamas

Vi har under året arbetat hårt för att få till ett upplägg på en tropisk resa som vi var nöjda med. Efter många mail och undersökningar har vi hittat ett upplägg som både är unikt och genialiskt (om ni frågar oss).

Vi ville få fram ett upplägg som inte var lika dyrt som en vecka på någon lyxig lodge med guidat fiske hela veckan. Vi ville heller inte sälja en DIY (Do it yourself) resa. Vi ville mixa ihop dessa två och få det bästa av allt.

Vi fick kontakt med våra samarbetspartners tack vare Henrik Larsson som till vardags jobbar på Guideline. Han har under flertalet tillfällen besökt vår guide och den verksamhet som han och hans fru bedriver. Efter att ha hört honom berätta om gästvänligheten hos de båda och den extremt skicklige guiden Fedel blev vi minst sagt sugna. Efter en tids mailkorrespondens med Fedel är vi nu extremt stolta över vårt upplägg.

fisket

Foto: Henrik Larsson samt Martin Christensson

Foto: Henrik Larsson samt Martin Christensson

Fisket kommer att ske på ön Acklins som är känd för sina otaliga flatsområden, optimala för fiske efter bonefish och andra spännande arter så som barracuda, jacks och permit. Fisket är till stor del lättillgängligt och många fina områden nås med hjälp av bil.

Även om områdena är lättillgängliga krävs lokalkännedom och kunskap om området för att lyckas med sitt fiske. Genvägen till detta är vår guide som alltid finns tillgänglig för frågor och funderingar.

Fiske efter bonefish handlar oftast om att smyga sig fram, presentera flugan elegant och strippa hem flugan i lagom tempo utan att på någon av punkterna skrämma fisken. Ett utmanande och otroligt spännande fiske. Nästan allt fiske sker på fisk man ser så det blir inte många blindkast per dag.

Alla Bahamasfoton av: Henrik Larsson samt Martin Christensson


Om upplägget

Foto: Henrik Larsson samt Martin Christensson

Foto: Henrik Larsson samt Martin Christensson

Under denna veckas fiske kommer ni att fiska två och två med 3 olika tillvägagångssätt.

Första dagen fiskar grupp 1 med vår lokala guide som har haft Acklins flats som hem i 35 år. Fisket sker då både från båt samt vadandes. Vår guide är sedd som en av öns bästa och har stenkoll på vart, när och hur man ska fiska för bästa resultat.

Grupp 2 kommer att bli utskjutsade med båt till ett område som väljs av vår erfarne guide beroende på väder och vind. De områden ni skjutsas ut till är utom räckhåll för andra DIY fiskare så ni lär bli lämnade ifred med enorma mängder flats helt för er själva.

Grupp 3 kommer att få en genomgång på karta av vår guide samma morgon. Man får alla tips och trix man kan tänkas behöva under dagen. Med hjälp av bil, kartan och informationen man fått under morgonen ger man sig sedan iväg på egen hand för att utforska. Man roterar sedan på stationerna så att man fiskar på vardera station 2 gånger, totalt 6 fiskedagar.

Acklins-Henrik-Larsson-1.jpg

DETTA INGÅR i VÅrt priS PÅ 23.900 SEK

 • Boende – del i dubbelrum

 • All mat under vistelsen – frukost, lunch och middag

 • Fiskelicenser

 • Allt fiske

 • Alla transporter på Acklins

 • Bil

 • Bensin

DETTA INGÅR INTE

 • Flyg tur/retur till (ca 8000 SEK från Sverige)

 • Hotellövernattning i Nassau (ca 500 – 1000 SEK)

 • Dricks till guide (ca 2200 SEK)

 • Alkoholhaltiga drycker

 

 
 
 

BOKA NU

26 februari - 4 mars, 2020
Fullbokat

23.900 SEK
Priset är exklusive flyg, en hotellövernattning och dricks till lokal guide.